tiistaina, marraskuuta 18, 2008

Seisova vääryys

Taas se vinkuminen alkoi: Seksuaalivähemmistöjä ei suvaita. Yhteisvastuukeräykseen liittyvässä taidenäyttelystä on otettu pois taulu, jossa kuvataan erektiossa olevaa miestä. Ja näyttelyhän kosketti siis maahanmuuttajia.

Minä en ymmärrä tätä, aina kun joku homo/lesbo ei saa työpaikkaa, yhteiskunnan kustantamaa keinohedelmöitystä, terapiaa tai opiskelupaikkaa, niin aletaan kiljua siitä, että seksuaalivähemmistöjä sorretaan.

Ihan totta? Luuleeko joku vähemmistöön kuuluva tosissaan, että me tavikset olemme kamalan kiinnostuneita siitä, millainen seksuaalinen suuntautuminen jollakin on, tai että sukupuolisen suuntaumisen erilaisuus olisi aina syy johonkin tekoon, joka ei miellytä vähemmistöön kuuluvia?

Voisimmeko nyt miettiä, että jos taulun poistamiseen näyttelystä olisikin ihan tavallinen syy eikä vähemmistöjen erikoisuuden väheksyntä? Voitaisiinko ihan aikuisten kesken sopia, mikä on sopivaa ja hyvien tapojen mukaista näyttää julkisissa tiloissa? Onko sopivaa lasten nähdä erektiossa penis?

Milloinkahan meitä taviksia aletaan huomioida?

Ei kommentteja: