tiistaina, marraskuuta 04, 2008

Armin auvoiset avut tasapainoiseen arjen balanssiin.

Karita Tykkä (entinen Tuomola) kertoo hyvänolon reseptejä Tapiolan asiakaslehdessä. Karitasta on tullut arkielämän valmentaja ja luennoitsija yrityksissä. Perheenäitejä hän neuvoo käyttämään rappusia hissin sijaan. Lisäksi hän julistaa, että "silti tärkeintä terveydelle on se, mitä kurkusta lappaa alas" ja "Parissakymmenessä minuutissa tekee jo hyvän treenin". Karita puhuu viisaita, sillä sen karvakamufilosofin eduskunnalle kymmeniätuhansia euroja maksaneessa tulevaisuusselvityksessäkin kerrottiin, että suomalaisten tosiaan kannattaa käyttää rappuja.

En tiedä, osaanko puhua noin viisaita ja olenko noin kokenut kuin Karita, sillä en ole vaihtanut kuin viisi vuotta lastenvaippoja. Mutta yritän silti:

Ensinnäkin, ihmisen kannattaa tehdä tutustumismatka itseen. Sieltä kannattaa etsiä ovi henkiseen halkoliiteriin ja vapauttaa se Matti Vanhanen riehumaan kirveen kanssa. Jos halkoliiteriä ei löydy, niin kannattaa jatkaa matkaa, kolkuttaa ovelle ja kysyä, olenko minä Tuija Brax, joka on valtavan huolestunut perussuomalaisten vaalivoitosta muttei järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Lepo ja liikunta on tärkeää pitää tasapainoisessa balanssissa, ettei käy niinkuin Karitalle, joka otti liikaa voikkaa ja huikkaa. Hän heräsi kolmen päivän tajuttomuuden jälkeen ja ymmärsi onneksi muuttaa elämänsä suunnan kaupallisemmaksi. Marco Bjurströmkin on todennut: "Jos työporukan sosiaaliset taidot ja fyysinen kunto romahtavat, ei haaksirikkoa voi välttää. "

Karita vielä kertoo, että jos syö suomalaista arkiruokaa ja pitää annoskoot sopivina, niin arjen laatu paranee automaattisesti. Rohkenen vielä jatkaa aiheesta ja kertoa , ettei perheenäidin tarvitse joka viikonloppu tehdä sushia tai keittää jokisimpukoita äyriäisliemessä.

Noh, mitäs sanotte? Onko tässä nyt uusia mullistavia tuulia puhaltava opas arkeen ja yritysluennoille?

Ei kommentteja: