maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Rakastan hyttysiä!

Armi ei ymmärrä ihmisiä, jotka aloittavat joka kevät jurputuksen hyttysistä. Enemmän niistä on hyötyä kuin haittaa.

Parisuhde vahvistuu kesämökillä oleillessa. Se mistä päivällä on oltu eri mieltä, muuttuu ihastuttavaksi harmoniaksi aamuyöllä siitä, ettei ole viisasta pitää ovea auki. Mikä sen rakentavampaa kuin likinäköiset puolisot sähisemässä toisilleen neuvoja inisijöiden sijainnista yöllä ja lätkimässä hyttysiä?

Kotonakin öisin aika menee rattoisammin työpaikan murheita miettiessä, kun rapsuttelee kutisevia sääriä ja selkäänsä. Työpaikalla B-lausunnoista ja epikriiseistä selviää hetkessä kädet nilkoissa sukkien sisällä rupia irrotellen ja raapien tulehtunutta ihoa.

Alaselässä ovat keltaiset fibriinikatteiset ympäriltään punoittavat ruvet, joten uimaan ei kannata kuvitella menevänsä ennen loman loppumista. Ja jos meneekin, niin uimaranta tyhjenee äkkiä. Ja tuleehan niitä kesiä. Mutta säästyypähän hukkumiselta ja potentiaaliselta rytmihäiriöltä.

Ihotulehdukseen hoitoon syöty antibioottikuuri aiheuttaa hirveän ripulin matkalähtöpäivänä. Tammikuusta saakka odotettu ulkomaanmatka siis peruuntuu. Matkarahat jäävät maakuntaan.

Liikkuminen hidastuu. Kaksinkertaiseksi turvonneilla nilkoilla liikkuminen koskee joka askeleella ja varsinkin liikkeellelähtö on yhtä tuskaa. Kengät eivät mene jalkaan loppuiltapäivästä, mutta kuka sitä nyt kesällä kenkiä tarvitsee. Lääkärin liikkeiden hidastuminen vähentää tapaturmariskiä ja lisää potilasturvallisuutta.

Mistä sitä mökkinaapurien kanssa voisi puhua muuta kuin hyttysistä? Talvi on mennyt käräjöidessä mökkitien paikasta ja on aika lämmitellä suhteita uudelleen. Paukamien määrää ja korkeutta vertaillaan emännän kanssa. Isäntä esittelee uutta hyttyskarkotintaan ja vaikuttaa siltä, ettei uutta haastetta käräjille tule.

Ajattele siis positiivisesti.

Ei kommentteja: