lauantaina, marraskuuta 11, 2006

Kunnallista kusetusta

Armin hyvää ystävää on petytty. Ystävälle luvattiin kesään saakka töitä puhelimessa. Määräyskirja kun tuli, se oli rustattu tämän vuoden loppuun. Siis lähes 40-vuotias perheenäiti oli vaihtanut tyhmyyttään ja tietämättään hyväpalkkaisen työn pienipalkkaiseen seitsemän(seven, sieben,sju) viikon mittaiseen pätkätyösuhteeseen.

Nyt tämä ystävä uhoaa perustavansa savolaisvapaallle vyöhykkeelle New Jerseyn saarille lämpimään ilmanalaan palmun alle holding-yhtiön, jolla käärii tuohta kunnalliselta sektorilta , että ranteita pakottaa ja kaijamajanit pyörtyvät. Onnea ja menestystä uudelle yritykselle sekä kunnalliselle työnantajalle!

2 kommenttia:

OK kirjoitti...

Tällaista kohtelua ovat saaneet kokea jo parikymmentä vuotta erilaiset hoitoalan ammattilaiset. Metallissa tai kuljetusfirmassa pantaisiin perse penkkiin.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että yli vuoden pätkätyö on laiton; toimi tai virka pitää vakinaistaa.

Tätä kierretään ketjuttamalla työsuhteita niin, ettei yli vuoden työsuhdetta synny. Samalla työntekijä häviää loma- ja eläke-eduissa.

Armi Paini kirjoitti...

Kasvaakohan NewJerseyn saarella edes palmuja. Eikö firma kannattaisi perustaa Cayman-saarelle?

Ok kirjoittaa asiaa. Paperikoneet olisivat jo seis ja tukilakko Saksassa menossa, jos sak-landian kansalaisia kohdeltaisiin näin.