maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Perheenäidin kunnossapitovälineet


Jos haluaa pyrkiä kuuluisaksi tai ainakin herättää huomiota, niin näissä kumipyöräjalkineissa se onnistuu. Ihmiset lopettavat puhumisen vastaantullessa ja katsovat muualle. Olo on kuin sillä tytöllä, joka ilmestyi paikalliseen maatalousnäyttelyyn 80-luvulla kylän ensimmäiset diskolenkkarit jalassa.

Nordic PowerSlideissa on pitkä kisko, johon on kiinnitetty ilmatäytteiset kumipyörät. Asfaltilla meno vastaa raskaudeltaan ja tekniikaltaan lähes luisteluhiihtoa. Näillä jalkineilla voi myös hiihtää kovapohjaisilla poluilla eivätkä pienet epätasaisuudet haittaa. Perheenäiti tai likkumaan patisteltava potilas ei pääse sanomaan, että kun meillä on vain noita öljysorateitä, ei niillä voi hiihtää. Nyt hiihtokausi on ympärivuotinen! Myyjän mukaan renkaat ja laakerit kestävät vettä, eli sateessakin voi kuntoilla.

Pitkän kisko ansiosta taaksepäin tai eteenpäin kaatuminen on vaikeampaa kuin tavallisissa rullaluistimissa. Ennenkuin ryntäätte ostamaan, niin varoituksen sana. Tehokkaita jarruja ei luistimissa ole. Toisessa luistimessa on takajarru, joka toimii nojaamalla eteenpäin.

Luisteluvideo löytyy tästä.

5 kommenttia:

kittyfane kirjoitti...

Jopa on vauhdikkaan näköiset menokengät! Videossa muuten pisti silmään se, että vaikka sen alussa painotetaan turvavarusteiden tarpeellisuutta, suihkii hiihtelijä myöhemmin menemään erästäkin puiston reunaa polvet paljaina. Armi-tohtorimme tuskin kuitenkaan moiseen varomattomuuteen sortuu.

Onnea uuteen harrastukseen!

addikti kirjoitti...

Siis onkos nuo samat kuin Skiket? Autoin nimittäin mammaani tilaamaan kyseiset skiket äskettäin, ja mamma on paremmalla puolella kuuttakymppiä jo.

Armi Paini kirjoitti...

Kyseiset luistimet eivät ole Skiket. Skikessähän laitetaan oma kenkä luistimeen.

Anonyymi kirjoitti...

Hurjaa menoa - hitaampaa hirvittää!

Osaisitko Armi kertoa kyseisten menopelien hinnan?

Mariki

Armi Paini kirjoitti...

Valiettaavsti en minä noilla niin näppärästi mene kuin tuossa videossa. Tänään huhkin 1.5 tuntia, osan jasta rundia leikipuiston ympäri. Aivan mahtavaa, mutta jarrut ovat tuossa heikoin kohta.


Tilasin PowerSlidet täältä. Hinta oli 2395 Ruotsin kruunua,