perjantaina, kesäkuuta 13, 2008

Miranda-digisanelu aiheuttaa hormonihäiriöitä

Vain kolme kertaa piti soittaa edellisen päivystyksen aikana atk-tukeen. Ja kuulkaa ja ihmetelkää tätä. Kolmannella soittokerralla pääsin läpi! Mirandaan on ostettu Pilihippiksen SpeechMike -digisaneluohjelmisto. Muuten ihan hyvä, jos toimisi. Ilman ennakkoilmoitusta tallennusvaiheessa Spiitsi-Mikki päättääkin tallentaa paikalliselle levylle eikä palvelimelle. Kymmenen sanelua voi mennä ihan hyvin ja sitten se helvetti alkaa.

Atk-hemmo kävi useamman kerran tikulla illan aikana kopioimassa tiedostot osastosihteerille. Toinen tapa on kopioida tiedot verkon yli, jolloinka allekirjoittaneen pitää olla ruudun edessä kuuntelemassa, että hemmo siirtää oikeat tiedostot.

Ainakin tammikuusta alkaen ongelma on ollut tiedosta. Ensin minulle kerrottiin, että MediciData selvitää asiaa. Toukokuussa taas kerrottiin, ettei MediciData selvitä asiaa, koska kyseessä on Pilihippiksen ohjelmisto. Ja arvatkaapa kiinnostaako Pilihippistä jonkun suomalaisen yliopistosairaalan ongelmat. Minusta tuntuu, ettei sitä kiinnosta edes SpiitsiMikki.

Kiihkeimmässä digisaneluhypekuohunnassa osastonhoitaja kävi nostelemassa kasettisanelimia ylös hyllyille ja eräs klingonien edustaja vuodatti, että heidän päivystyshuoneestaan oli takavarikoitu kasetit pois. Jos klingonit ovat alistuneet, niin mihin me oikein olemme menossa?

Tämä digisanelusekoilu saa minut raivooon ja sekoittaa hormonit. Jos Spiitsi-Mikki kävelisi kadulla vastaan, niin Armin käsilaukku heiluisi korkeassa kaaressa ja kovaa vauhtia. Minulla on parempaakin tekemistä päivystysaikana kuin jonattaa atk-tuen palvelupuhelimeen. Kuulemma tietojärjestelmistä vastaava ylilääkäri ei käytä näitä laitteita. Sen kyllä huomaa. Työnantaja antaa lääkäreiden hakata päätänsä seinään. Kalliiksi tulee tämä digitalisointi tehostaminen, kun yhtä päivystävää lääkäriä kohti työllistyy yksi tietotekniikkaihminen. Tosin täytyyhän heidänkin jollain elää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

SKERT/Tietohuolto yl ei vastaa muusta kuin siitä, että on asiallinen johtavan lääkärin apulainen, ei muuta.

Eli sellainen yl on konsultti/sihteeri.

t. Esa

Armi Paini kirjoitti...

E nyt ymmärtänyt ollenkaan.

Pekka Nykänen kirjoitti...

Ruotsalaisen tutkimuksen mukaan Suomen terevydenhuolto on vertailumaista tehokkain ja tästä kuuluu suurin ansion Suomen lääkäreille.

Nyt poliittiset päättäjät ehdoin tahdoin haluavat laskea Suomen terveydenhuollon tasoa ostamalla huonosti toimia ATK-ohjelmia sekä -koneita ja vähentämällä sairaaloiden hallinnossa lääkäreiden osuutta.

Jos kansan valitsema eduskunta haluaa täydellisesti sotkea sairaaloiden ja terveyskeskusten toiminnan, niin ei sille kukaan mitään mahda. Ainoaksi mahdollisuudeksi jää terveydenhuollon yksityistäminen mitä en muuten pidä järkevänä.