tiistaina, heinäkuuta 08, 2008

Kukkaterapia haisee

Peruspalveluministeri Risikko on asettanut työryhmän pohtimaan vaihtoehtoisten hoitojen lainsäädännön tarvetta. Hommahan rehottaa villinä ja vapaana. Mainoslehdissä luvataan kuu taivaalta, ikuinen elämä sekä ponteva potenssi, kun syö valmistetta X hintaan 39,90. Ja laihtuminen on taattu, tietysti.

Korvakynttilähoidolla paranee kuulemma korvatulehdus. Ikävää bisnekselle, mutta paranee se ilman hoitoakin. Modernissa vyöhyketerapia taas on(MVT®)" on suomalainen KehoTunneterapia, jossa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon ykseytenä. Mikä tahansa näistä kolmesta voi sairastuttaa ja myös parantaa ihmisen. Keho on elävä, tunteva ja dynaaminen. Luontaisinstituutti Kaironin sivuilla jatketaan "Siinä otetaan huomioon kehon tunnemuisti. Keho avataan huolellisesti pehmeällä vyöhykeratahieronnalla ja polaarisella kaksipistehoidolla. Näihin liitetään keskustelua tarpeen mukaan. Voimaa ei käytetä. Hoitoon kuuluvat myös klassiset vyöhykejärjestelmät: jalkaterä, kämmen ja korva. Lisäksi voidaan käyttää heikkotehoista mikrovirtaa, magneetteja, punaista valoa (soft laser) ja lämpöä".

PVT® on taas reaaliterapiaa, jossa avataan kehon tunnemuisti. "Jos menneet tapahtumat ovat olleet traumaattisia, niiden uudelleen kokeminen ja tiedostaminen vapauttaa niistä." Vai niin. Eikä voi olla PVT ennenkuin on MVT! Kukkaterapissa voidaan hoitaa monta asiaa yhtä aikaa. Pullon hinta on 38 euroa, ja siihen lisätään 5-8 ainetta elämäntilanteesta riippuen.

Maaseutupaikkakunnan mies kyllästyi perinteiseen työelämään, luki vähän kirjoja ja nyt hän terapoi kaupungin rouvia riippukeinussa tuvassaan.

Anteeksi vain lukijani, muttei minulle käynyt edes mielessä kaataa sen kammiotakykardiassa tulleen perheenisän suuhun kukkatippoja tai vapauttaa henkiä. Tämä silläkin uhalla, että Risikko julistikin eräässä puheessaan , että vaihtoehtohoidoilla ja koululääketieteellä on opittavaa toisiltaan.

Toivottavasti nämä huuhaahoitojen tarjoajat eivät saa mitään virallista rekisteriä tulevaisuudessa ja täten virallista asemaa. Lapsia ja heikko-osaisia on suojeltava hömpältä, haitallisilta hoidoilta ja rahastukselta. Aikuiset ja asiasta päättämään kykenevät saavat tehdä rahoillaan mitä haluavat ilman katteettomia lupauksia. Risikko ei uskalla sanoa asia suoraan, koska Pohjanmaalta loppuvat keskustalaiset äänestäjät, jos emäntien jalkapohjahierontakoulut ja kynttiläterapiavouhotusbisnekset torpataan.

Käsi sydämelle tai kukka kämmenelle, mutta mitä merkittävää uskomuslääkintä on saanut aikaan?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oisko näissä kukkahattuterapioissa päälimmäisenä vaikuttavana aineena plasebo...

Väkisinkin tulee mieleen se pieni diabeetikko jo useamman vuoden takaa, jota hoidettiin laittamalla lapsi kuumaan kylpyyn... Hävisi sokeritauti, mutta lapsi asustaa nykyään taivaankodissa. Eli toisaalta aika vaarallistakin touhua, kun aletaan leikkimään tällä tavalla hyväuskoisten terveydellä.

Pyryharakka