torstaina, heinäkuuta 10, 2008

Jeesus-puhelin tulee, oletteko valmiit?

Suomi ei ole enää entisensä huomisen jälkeen. Tätä on odotettu, toivottu ja rukoiltu monissa kodeissa. Huomenna on suomalaisen joulu, vappu ja juhannus. Jeesus-puhelin laskeutuu maanpinnalle. Messias, perjantaipullo-iPhone on saapunut. Se pelastaa suomalaiset Kaikelta Pahalta.

Kysymyksessähän on vain yksinkertainen puhelin, jossa ei ole videokameraa, ei MMS-viestimahdollisuutta, ei videonauhuria, ei muistikorttipaikkaa eikä kunnon näppäimistöä. Lisäksi iPhonen omistaja pakkonaitetaan kahdeksi vuodeksi Soneran kanssa. Mutta siinä on kosketusnäyttö, joka on minulla ollut puhelimessani vuodesta 2003 lähtien.

Armi astui hype-läjään viime kuussa. Tilasin ranskanpullamaasta HTC Touch Diamondin, jonka piti olla nopea, kaunis ja kätevä. Valitettavasti se ei ollut mitään näistä. Kosketusnäytön vasteaika oli sekunteja, teksti tökittiin minimaalisella virtuaalinäppäimistöllä, joka peitti tekstikenttäalueen ja selain ei selvinnyt edes Hesarin sivuista. WLAN oli hidas.

Huomenna nähdään kuka on Jeesus, kuka on Juudas ja kuka pesee kätensä. Toivottavasti kuitenkin Pyhä Pietari päästää tulevaisuudessa iPhonen muidenkin operaattoreiden verkkoon. Onnea iPhone-uskikselle. Minä lunastan omani, kunhan se pelastetaan Soneran kytkykaupasta.

K: Mitä muuten Jeesus sanoi nähdessään iPhonen?
V: Ei kai tässä ole vain Windows Mobilea?

1 kommentti:

KirsiM kirjoitti...

Olen kantanut selkä vääränä tavaraa kierrätyskeskukseen. Vuoden päästä vievät näitä älykännyköitä jo kierrätykseen.
Itse toivoisin, että joku keksisi kestävän puhelimen, jota joku osaisi korjata suhteellisen edullisesti ja suhteellisen nopeastio ja jota voisi päivittää ettei aina tarvitsisi ostaa uutta esinettä, kun tarvitsee tai luulee tarvitsevansa jotain ominaisuutta.
Omassa käytössäni mulla on peruskännykkä enkä koe taarvetta muuhun. Työ on toinen juttu omalla alallani sitten, pitää tuottaa sisältöä puhelimiin.