sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Päivystyskrapulan hoito

Päivystykrapulan oireita ovat väsymys, ärtyneisyys, unohtelu, nälkä ja joskus ahdistuneisuus. Hoito alkaa jo oikeastaan tehokkaallla preventiolla. Kirjoitukseni tässä vaiheessa haluan esittää klinikkani päivystäville lääkäreille kiitoksen lepohuoneen prinsessatyynyn litistämisestä. Nimittäin pää ei enää aamuisin halkea niinkuin viime keväänä ja hartiat ovat rennot punkasta ylös punnertaessa.

Päivystyksen jälkeen vaisto vetää keskikaupungille. Joku on kuulemma ostanut taulutelevison ja jopa autonkin aamupäivän ensitunteina. Turvallisinta on liikkua polkupyörällä, sillä sillä ei saa vietyä mitään isoa, paitsi yhden 13 tuuman MacBookin. Rentouttavin tunnelma vallitsee kauppahallissa. Syömättömät ruisleivät ja porkkanat kirkuvat pyörän laukussa, mutta yleensä kebab vie voiton. Aamupala nautitaan ohikulkijoita arvioiden.Turkkilaisen aterian jälkeen voi jatkaa kierrosta hallissa, nuuhkia tuoksuja sekä huohottaa tiskin takana tuijotellen leivoksia. Kokenut lääkäri juo tässä vaiheessa pelkän kahvin eikä sorru kaloriripommeihin. Hallirundin jälkeen voi jatkaa kierrostaan torilla. Arvioivan torikäynnin jälkeen kannattaa marssia tavaratalon musiikkiosastolle ja etsiä taas kerran Bon Jovin vanhoja levyjä.

Kotiinpalun koittaessa käydään vielä hakkaamassa pankkiautomaattia ja arvoidaan, tuliko taas kaikki päivystyskorvaukset tuhlattua. Kotona odottavat eilispäivän tiskit,pöydälle unohtunut margariinipaketti ja vuori mankeloimatonta pyykkiä. Pikku-Armi ilmoittaa onnellisena saavuttaneensa yhden unelmansa mies-Armin suostumuksella: Hajupommi on tehty ja se on laitettu hautumaan vuodevaatteiden sekaan.

Iltapäivällä hyödyttääa nukkua muutama tunti, jotta pahin ärtyneisyys väistyy ja perhedynamiikka säilyy tasapainossa. Tosin raivo alkaa taas, kun taas näkee sen legomeren olohuoneen lattialla ja miettii ensi viikon päivystystä.

1 kommentti:

Päivystäjä kirjoitti...

Oikeastaan siis on hyvä kun joutuu tekemään päivystyksenjälkeisen päivän töitä....rahat säästyy! Tuntuu jo paljon paremmalta :-)