lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Eri hinnat

Pari vuotta sitten minut ryöstettiin keskellä päivää ja tietämättäni, mikä on aiheuttanut hekotusta kotona. Kun nainen menee renkaan vaihtoon härski hartikaisen putiikkiin niin toimenpiteille on ihan eri hinnat kuin miehille. Neljä teiniä hääri renkaiden kimpussa. Kulunut aika sitten kerrotiin neljällä ja tuntitaksalla. Hinnaksi tuli 65 euroa! Näinkin siis voi joutua laillisen rikoksen kohteeksi.

Mies kun kävi merkkiliikkeessä vaihdattamassa renkaat, niin taksa oli ihan toinen. Samalla auton keskuslukituksen asetuksia muutettiin jonkun mötikän kautta ja kattoverhoilua purettiin, jotta Mies sai asennettua takaluukkuun sisävalot. Kylänmiesten, nuorison ja huoltopäällikön kanssa turistiin kokemuksia autoista huoltohallissa istuessa ja haukuttiin muita merkkejä. Bemareissa on kuulemma sähkövikoja. Minunkin autosta suositeltiin vaihdattamaan vaihteistoöljyt, vaikka suositus on vasta 150 000 kilometrin kohdalla, mihin on vielä pitkä matka.

Lisäksi Mies sai samaan rahaan vinkit työkoneen (lelun) ostoon asiantuntija-huoltopäälliköltä, jolla nyt sattui olemaan samanmerkkinen härpätin, josta mies on haaveillut. Asiasta luennoitiin kotona: ruiskumoottori pitää olla, sillä siinä ei ole vaaraa tulppien kastumisesta jossain viidakossa käynnistettäessa . 500-kuutioista pienempää ei kannata ostaa, eikä Yamaha- merkkistä. Ilman muuta kannattaa ostaa tieliikennemalli, sillä siinä on sitten vielä jälleenmyyntiarvoa.

Aikaa tähän kaikkeen tietojen ja renkaiden vaihtoon meni merkkihuollossa 2 tuntia ja Mies maksoi 20 euroa.

Ei kommentteja: