perjantaina, huhtikuuta 27, 2007

Kiihkeää astrupin ottoa


Tohtori Armi Paini on ajelemassa polkupyörällään työpaikalleen. Ylämäessä hän miettii, millainen yö on edessä. Saako nukuttua ja onko paljon potilaita. Edellinen päivystys ei ollut helppo. Illalta oli jäänyt paljon keskeneräisiä potilaita, joiden kuvantamistutkimukset venyivät kolarin takia. Lisäksi tilannetta ei helpottanut se, että uusi Noro-viruskanta oli saapunut kaupunkiin. Mutta eräs tapaus siltä illalta oli jäänyt Armin mieleen.

Tohtori Paini oli lähes kymmenen vuotta pois sairaalatyöstä ennenkuin palasi takaisin. Astrupin otto on aina ollut hankalaa varsinkaan jos ei ole sitä vuosiiin tehnyt. Armi ottaa pois pitkähihaisen taskut tavaroita täynnä olevan takkinsa. Alta paljastuvat hennot mutta vahvat käsivarret. Tohtori Paini tarttuu varmoin ja tottunein sormin ja 0,7 millimetrin neulaan ja kiinnittää sen Astrup-ruiskuun. Pilkkikilpailussa upeasti päivettynyt mieshoitaja seuraa vierestä. Armi alkaa palpoida arteria radialista. Häntä hikoiluttaa, koska aikaisemmiin tämä on ollut niin hankalaa. Huonommassa tapauksessa astrup on jäänyt ottamatta. Kasvot punehtuvat ja Armi katsoo merkitsevästi tuota mieshoitajaa siniharmaisiin silmiin. Potilaan pulssi löytyy helposti. Nyt se onnistuu. Ja ensimmäisellä kerralla. Helpottunut lääkäri ojentaa punaisen ruiskun vahvavartaloiselle hoitajalle, joka lähtee karvaisia ja voimakkaita jalkojaan heilutellen laboratoriota kohti. Tohtori Paini tuntee sydämessään voitonriemua.

Eräs lääkärijärjestö pyytää jäsenistöltään kokemuksia työpaikkaromansseista ja etsii haastateltavia kesänumeroonsa. Armi päätti antaa hieman esimakua tulevasta. Kirjoitus tosin on täyttä roskaa. Tosiasiassa romanttisinta mitä Armin työpaikalla voi tapahtua, on käynti miesten WC:ssä. Naisten vessa on varattu, eikä sinne jouda jonottamaan. Miesten vessassa ei muuten haise tupakka.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joo ei haise tupakka, ei. Siellä haisee paska.

tienpäällä kirjoitti...

Lasketaankohan työpaikkaromanssiksi yli 90-v. leidi, joka pistää ranttaliksi jos vanhoja, happamia akkoja tarjotaan, ja antaa vain "sen nuoren, komean ja miellyttävän mieslääkärin" tutkia?

Armi Paini kirjoitti...

Tekstiä on korjattu. Gy on on muutettu millimetreiksi.