maanantaina, huhtikuuta 23, 2007

Itseliikkuva sohva

Armi-pesueen kotona elämä on kummallista. Vaatteet eivät onnistu menemään eteisen lattialta naulakkoon. Takit ja reput jätetään ihan siihen minne ne sattuvat tippumaan. Kumisaappaat ovat huiskin haiskin ovensuussa.

Olohuoneessa on kaksi sohvaa: Kolmen istuttava on seinää vasten ja kahden istuttava sohva on lähes 90 asteen kulmassa kolmen istuttavaa kohti. Kahden istuttava rohjake on merkillisin esine Armin taloudessa. Armi-tädille on jäänyt mysteeriksi, miten se aina liukuu pois paikaltaan kohti yläkerran rappujen alustaa metrinkin verran. Siivouksen jälkeen ja usein ilman siivoustakin pikkusohva siirretään oikeaan positioonsa. Pikku-Armit kieltävät jyrkästi tietävänsä asiasta mitään. Kukaan ei ole koskaan meillä kuitenkaan nähnyt mööpelin kävelevän.

Minusta olisi vähintäänkin reilua kertoa huonekalukaupassa, että sohvassa on tällainen itseliikkumisominaisuus. Perheenäideillä on oikeus päättää, haluavatko he tällaisen hiipivän huonekalun huusholliinsa holhokiksi. Tai jos ei ole muita tarjolla kuin liikkuvia sohvia, niin olisi asiakaslähtöisyyttä antaa maksajan edes valita, haluaako hän eteenpäin vai taaksepäin liikkuvan sohvan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Armi, tähän on vain yksi ainoa selitys - kotitontut. Tässä tulee ehkä vähän leimatuksi yksipuoliseksi hörhöksi, kun niistä aina puhuu, mutta sohvien liikkumiselle en keksi muuta selitystä. Meillä liikkuu kaksi sohvaa ja sen lisäksi sohvapöytä. Mies tunnusti liikutelleensa toista sohvaa, kun halusi lähemmäksi TV:tä, mutta uuden TV:n myötä ei ole enää siirrellyt sohvaa. Se liikkuu silti...
Sohvapöytä sijaitsee kahden sohvan kulmauksessa, eli siitä ei ole luontevaa reittiä ohi. Kuitenkin pöytä on aina siirtynyt siten, että verho ei enää roiku vapaasti. Tai sitten huonekalut tosiaan osaavat liikkua itsekseen.

Saima

Armi Paini kirjoitti...

Anna-Leena Härkönen kertoi eräässä kirjassaan, että krapulassa sohvalla maatessa hänen stereokaappinsa liikkuvat uhkaavasti kohti.

Saiman perheessä on voimakkaita kotitonttuja. Sohvan liikuttelu vaatii noin ainakin 3-4 nelivuotiaan voimat. Meillä kotitontut tekevät kevyempiä haittatöitä, avaavat ovia, vääntävät levyjä päälle.

Olen pettynyt nykyiseen hallitukseen. Sen ohjelmassa ei mainittu sanaakaan tonttuhaittojen torjunnasta.