maanantaina, toukokuuta 21, 2007

Herkkää saunomista

Röyh ja ugh. Täällä puhuu TosiMies, kingi. Istun Saunassa ja kaadan vettä kunnalliselle kiukaalle sen minkä ämpäristä lähtee. Nahka palaa ja nitroa menee, mutta on tämä kaiken vaivan arvoista. Heikommat miehet ylälauteilta kaikkoavat ja jään yksin voittajana. Olen paras, bestis.

Helsingin sanomat uutisoi viime, että jotkut miehet ovat saaneet porttikieltoja pääkaupunkiseuden saunoihin, koska ovat heittäneet löylyä kilpaa ja solvanneet toisiaan.
Mutta sitten näiltä TosiMiehiltä® ovat testosteronipitoisuudet laskeneet äkisti ja he ovat kannelleet vahtimestarien nimien keruusta tietosuojavaltuutetulle. Kuinka hellyttävää!

Oikea ja aito TosiMies® olisi sisuuntunut. Hän olisi vaimonsa ja taloyhtiön tietämättä rakentanut vaatehuoneeseensa oman saunan päivässä, eikä olisi herkistellyt kirjettä tietosuojavaltuutetulle.

Mutta tietosuojavaltuutetulta eivät ideat lopu eikä usko teknologiaan. Kuulemma ratkaisu tämänkaltaiseen tilanteeseen on asentaa saunan kattoon löylyilmaisin, joka rajoittaa löylyn määrä! Mutta eikö sitä vettä heitetä kädellä ja jollain koussikalla? Miten heittokättä voidaan rajoittaa jollain ilmaisimella? Minusta reilumpaa ja halvempaa olisi sitoa näiden herkkien miesten kädet selän taakse kunnalliseen saunaan mennessä. Näin estettäisiin liiallinen löylynheitto ja torailu saunassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Löylykäden toimintaa ei voi estää, mutta voisihan sitä esimerkiksi liian korkeasta lämpötilasta läväyttää automaattisesti suojakuvun kiukaan eteen, jotta vettä ei enää saa paiskattua kiukaalle. Kuvun esiin räpsähtämisestä menee saunan vahtimestarille ja poliisilaitokselle tieto, jolloin laittomat löylyttelijät saadaan kiinni ja jäähylle.

Saima, Insinööri

Armi Paini kirjoitti...

Loisatva idea!
Mutta ehdotan myös löylyn kaupallistamista. Lisälöylyä saisi vain tekstiviestillä hintaan 0.8 euroa /SMS/löylykauhallinen automaatista.
Kiukaan yläpuolelle tulee sitten teksti pistematriisnäyttöön:"Veikko Vesannolta tarjoaa löylyt. Terveisiä anopille!"