perjantaina, helmikuuta 16, 2007

Viikon Armi-uutiset

Noro kaikille!
Armin osastolla riehuu ripuliepidemia yhtä hurjana kuin kuukausi aikaisemminkin. Tosin ei kai voi epidemiasta enää puhua, sillä tämä kauhea tauti taitaa olla olotila. Epidemiahan loppuu joskus. Välillä vaikutti siltä, että kulkutaudista päästään, mutta aina joku tartuttaa jonkun ja tuo uusi joku jää tartuttamaan uusia potilaita. Lähes koko henkilökunta on sairastanut tämän vessahyppyyttäjän.

Historiallinen hetki Armin elämässä: Sain ensimmäisen e-laskun, joka tuli Luottokunnalta. Koko e-lasku oli huijausta. Luottokunta laittaa pienimmän mahdollisimman vähennyserän (60 euroa) laskun summaksi ja sitä laskun kokonaisummaa ei pysty kirveelläkään muuttamaan. Velkaa olen luottokunnalle 68 euroa. Jäisin velkaa 8 euroa, josta seuraavassa kuussa menee pelkästään luotonhallintakuluihin 3 euroa. Yritän löytää ratkaisua laskun maksamiseen. Ehkä minun pitää kaivaa vanhat tiedot laskupohjasta, hylätä tuo neitseellinen e-lasku ja palata entiseen paperilaskuun.

Varasin ja maksoin huoneen mielenkiintoiseen hotelliin. Hotellissa ei ole henkilökuntaa, vaan kaikki asiointi ja maksaminen tapahtuu netin kautta. Sähköpostissa tuli huoneen numero ja koodinumero, joka näppäillään ovilukkoon. Huoneessa saa yöpyä korkeintaan neljä henkilöä. Turvallisuuskin on taattu. Kuulemma muutamassa minuutissa paikalle tulee vartija, jos sellaista tarvitaan. Vartijan voi hälyttää television kautta. Mikäli yhtään kaukosäätimiä tunnen, niin luulen, että olen jo vainaa siinä vaiheessa, ennenkuin olen saanut television päälle. Viikonloppuisin ja juhlapyhisin paikalla on joku gorilla. Kuulostaa tosi lupaavalta. Kannattaisikohan ottaa oma sorkkarauta mukaan?

Kunnallinen kapea palkkanauha jäi tänään saamatta ja mikä pahinta, niin rahat myös. Omaa syytäni. Hokasin tehdä päivystysilmoitukseni vasta kaksi päivää sitten. Milläs me nyt elämme?

Soitin verotoimistoon, sillä verottaja oli siunannut minua usean sadan euron ennakkoverolla joka toinen kuukausi. Olin varautunut siihen, että verottajasta ei pääse eroon, ei ainakaan lääkäri. Puhelu yhdistyi Pohojanmaalle (terveisiä sinne) ja ystävällinen pohojalaasta murretta puhuva nainen perui veroni ja kehotti tekemään elinkeinotoiminnan lopetusilmoituksen. Sain nimittäin tarpeekseni yksityisvastaanoton pidosta. Enkä edes vaikuta enää paikkakunnalla. Suurin osa potilaista maksoi laskunsa, mutta pieni osa ei ja se otti päähän. Eräskin nainen vakuutteli maksukykyään tyhjällä ja täyttämättömällä työttömyyskorvaushakemuskaavakkeella. Siitä tyhjästä lapusta on vielä pitkä matka verottajan tilille. Tosin suurimmat häviäjät taisivat olla potilaat, sillä terveyskeskuslääkäreistä on paikkakunnalla pulaa.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mieheni lopetti Visa-kortin käytön tuon kuvaamasi rahastuksen takia. Terveisiä Luottokuntaan!

Saima

tienpäällä kirjoitti...

Muistaakseni noissa omenahotelleissa pitää myös siivota itse...
Äläkä huoli, nälkä opettaa kyllä täyttämään kaikki Pyhän Palkanmaksubyrokratian vaatimat lippuset ja lappuset, tekemään tempusta rutiinin hyvinkin nopeasti.
Norot voit pitää siellä teillä - meillä on kansipaikatkin niin tiukassa käytössä, ettei moista riesaa enää lisäksi kaivata.

Armi Paini kirjoitti...

Apua! Jos näette perheenäidin laahustavan Keski-Suomessa kädessään moppi ja ämpäri ja perässään pölynimuri ja kaksi poikaa, niin se on Armi menossa Omenahotelliin.

Armi Paini kirjoitti...

Sain muutettua Luottokunnan e-laskun loppusummaa. Mutta älkää kysykö miten tein sen.

OK kirjoitti...

Kuinka tarkkana olet muutenkin ollut Visakorttisi kanssa?

Tiesitkö, että Visakorko, ennen 0% on nyt 7,000% + pankin oma Prime. OP:lla muistaakseni 3.75 eli Visan vuosikorko on 10,75%. Ynnä nämä laskutuslisät päälle...

Rahnat tyynyliinan sisään ja sassiin.

Armi Paini kirjoitti...

Hui! Kyllä on korka korko. Minultä jäävät aina kaikki pienellä tekstillä painetut präntit lukematta. Kaipa tuostakin on jossain kerrottu. Paljonkohan Mastercardin korko on? Tosin en koskaan ainakaan tarkoituksella käytä VISAa luottona, vaan riskinhallinta- ja maksuvälineenä netistä tilattaessa.