tiistaina, tammikuuta 06, 2009

Terveydenhuollon hidasteraidat

Stakes (siis se laitos, jota ei enää ole, joka yhdistyi Kansaterveyslaitokseen ja jonka uusin lehti on Tesso) pudotti todellisen uutispommin vuodenvaihteessa. Vieläkin värisyttää. Stakes teki selvityksen sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta informaatio- ja kommunikaatioteknologian käytöstä terveydenhuollossa. Tulos voidaan tiivistää hyvin yksinkertaisesti, mutta varoitan etukäteen ettette ihan järkyttyisi. Kohublondin sanoi: terveydenhuollossa on internet ja atk!

Tulokset osoittavat ICT:n käytön voimakkaan ja laajalla rintamalla tapahtuneen kasvun.
Sähköinen potilaskertomus on nyt kattavasti käytössä sekä erikoissairaanhoidossa että perusterveydenhuollossa. Sitä käyttivät korkealla käyttöasteella kaikki sairaanhoitopiirit, 99,1 % terveyskeskuksista ja kaikki kyselyyn vastanneet yksityiset palveluntuottajat.


Hienoa, sillä tuota STM:n selvitystä ei voida verrata niihin sovhoosien perunasatoraportteihin, joissa kehuttiin sadon määrää ja laatua. Tämä on pahempaa. Tässä raportissa ei puhuta näiden terveydenhuollon hidasteraitojen laadusta mitään. Tyhmempi kysyisi, että mitä niillä voi tehdä.

1 kommentti:

OK kirjoitti...

Ilmeistä on, ettei niitä voi syödä. Parasta olisi heittää ne ikkunasta ulos ikkunaa avaamatta.