perjantaina, joulukuuta 26, 2008

Tesso tupsulle

Mitä teille tulee mieleen sanasta Tesso? Miettikääpä vähän. Minusta Tesso on naaraspuolinen terhakkahäntäinen pystykorva, joka työkseen tuijottaaa naapuriin keltaisen rintamamiestalon pihassa rapun edessä luudan päällä istuen.

Tesso voisi olla lyhenne Tampereen Essosta. Ensin se oli Tampereen Esso, sitten alettiin käyttää T-Essoa, mutta koska kukaan Suomessa ei osaa eikä jaksa kirjoittaa yhdyssanoja, niin siitä tuli Tesso, jonka erikoisuus on itseleivottu Dallas-pulla.

Oletteko kuulleet Tesso-terveyssiteistä? No nyt kuulette. Tesso-rätit ovat 100% uusiokamaa, jotka tehdään käytetyistä kahvisuodattimista ja sammaleesta, jäkälästä, kuivautuista lehdistä sekä sahajauhoista. Paperisuodattimet ommellaan umpipussiksi kalastajalangalla, ja pussiin laitetaan yllä mainittuja luonnontuotteita. Naisille on oma mallinsa Lady Exclusive, miehille Independent Secret Safety sekä pilteille Pony Special. Tesso-vaippoja ja terveyssiteitä myydään vaippoina ja tee-se-itse-settinä kotimyyntinä, markkinoilla ja internetissä. Näen jo mielessäni, että Vihreät Naiset ovat ottaneet tuotteen Eu-vaalikampanjan vaalivarainhankinnan päätuotteeksi: Tesso tupsulle housuun, Suomi lähtee hurjaan nousuun!

Tesso saattaisi olla vetistetty versio espressosta. Liemi keitetään vedestä ja halvoista kahvinporoista aamulla työmaaruokalassa, kaadetaan suureen 30 litran emaliastiaan, annetaan jäähtyä. Se lämmitetään uudelleen klo 11.00 aikaan ja pintavaahto siihen tehdään mäntysuovasta. Eräs vastavalmistunut terveystieteiden maisteri on alkanut tutkia sitä, sillä sen epäillään tehoavan heisimatoon ja helikobakteerin.

Oikeasti Tesso on uuden Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lehti. Nimi tulee terveys- ja sosiaalialasta. Mutta pitää olla kiitollinen, ettei meillä ole laitosta, jonka toimialana ovat Turvallisuus ja suunnitelmallisuus. Mutta onnea Tessolle!

2 kommenttia:

Pauliina kirjoitti...

Ensimmäiseksi Tessosta tulee mieleen teeri+metso. Isohko kana(?)lintu siis.

Hyvänä kakkosena mainittakoon Tampereen Tesoma.

Kolmantena koira, jonka lopussa on jotain vikaa.

Ja mitä lyhenteen alkuperään tulee, senhän olisi pitänyt olla Terso. Sehän ei johdata ajatuksia harhateille, ei suinkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Jessuksen perusteellisuus mitä tekstiä ! Wau sanoo eräs Luumunkukka. Ajatella että netissä löytyy kuin löytyykin älyllistä elämää, sanoo ihminen joka löysi ihan vähän aikaa sitten paskamutsit - ja nyt sitten tällainen kultahippu! Nyt goijaamaan, tätä blogia täytyy kyllä tsekata toistamiseen. Mutta kiitos jo Tessosta. :))