perjantaina, toukokuuta 30, 2008

Inhimillisiä Erehdyksiä® jääkaapissa

"Äiti mitä meillä syödään tänään?" Ennen syötiin kyljyksiä, nykyperhe mussuttaa Inhimillisiä Erehdyksiä®. Rikosasteiden luokittelu menee näin nykyään: huijaus, petos ja iljettävin rikoksen muoto on lihakauppa.

Stockman myi vanhaa tartar-lihaa, päiväsi eineslihapullat uudelleen ja lihatukku Harri Tamminen Oy lätkäisi suomalaiset joutsen-tarrat brasiliasta lentäneen naudanlihan päälle. Lihakin oli jo viime kesänä teurastettua, myyntiaika loppui lokakuussa, ja ostaja olisi päässyt kohta viettämään lihan yksivuotissynttäreitä kesäkuussa. Minä en yleensä sääli ruotsalaisia, mutta jokin empatia minussakin heräsi, kun kuulin, että siellä eräs kauppaketju on käyttänyt taiteellista vapautta ja muuttanut jauhelihan päivämäärämerkintöjä.

Meillä on elintarvikevirasto, mutta järkevin toimivaltaisin elintarvikevalvontaviranomainen Suomessa on Museovirasto. Joutsenmerkki on saanut uuden merkityksen:liha on lennätetty maapallon toiselta puolelta Suomeen.

80-luvulla opetettiin lohen kiertokulkua koulussa. Lohi ui merellä, mutta kävi kutemassa joissa. Kirjolohen kiertokulku on seuraava: kalankasvattamo - perkaamo- kauppa - jos ei mene kaupaksi tehdään siitä lohifile- jos ei lohifile mene kaupaksi, niin käristetään loimuloheksi - jos ei loimulohi mene kaupaksi, niin tehdään siitä majoneesilohisalaattia. Tähän kaupallisen lohen kiertokulkuun menee muutama viikko.

Kauppiaat kutsuvat vanhentunutta ruokaa inhimilliseksi erehdykseksi. Minusta se on inhimillistä ahneutta.

5 kommenttia:

veteraaniurheilija kirjoitti...

Sydänmerkki on huomattavasti helpottanut kaupassa asiointia. Jätän kaikki Sydänmerkillä varustetut elintarvikkeet kuten esim. sokerikorput ja kevyttuotteet ostamatta. Valitsen tietenkin aina rasvaisemman vaihtoehdon jos sattuu löytymään. Niitä moderneja E-vitamiineja (E232, E104, E120, E160a, E171, E202, E211, E270, E296 jne.) sisältäviä tuotteita en kanna kotiin.

Annoit Joutsenmerkille ihan uuden ulottuvuuden!

pyryharakka kirjoitti...

Saanko linkittää sinut omille sivuilleni?

http://pyryharakka.ajatukseni.net/

Armi Paini kirjoitti...

Saat :)

pyryharakka kirjoitti...

tak so mykket

Armi Paini kirjoitti...

http://www.hs.fi/artikkeli/Tuoretiskill%C3%A4+myyd%C3%A4%C3%A4n+surutta+vanhaa+kalaa/1135248684807


Mitäs minä sanoinkaan!!!!