perjantaina, marraskuuta 23, 2007

Jyrättyä lihaa

Viime viikonloppuna keittiömestari Henri Alén kertoi Helsingin Sanomissa, että suomalaiset einekset maistuvat penisilliiniltä. Armi on samaa mieltä. Ne todella maistuvat samalta penisilliiniltä tai kolmannen polven kefalosporiinilta. Suomalainen liha on kuulemma laadukasta ja maukasta. Mistä sellaista lihaa saa?

Minulla on teoria. Siat, naudat ja broilerit roudataan jopa satojen kilometrien päästä keskusteurastamoon, jossa ne tapetaan ja nyljetään. Tämän jälkeen jollain lihojen päältä ajetaan ajoneuvolla yli ja lihasta revitään riekalaita. Riekaleiden päälle ruiskutetaan säiliöautosta sitä oranssia yleismarinadia, jota on broilerin-, sian-, kalkkunan- ja porsaanlihassa joulut, juhannukset, kesät ja talvet.

Porsaansuikaleiden rustonpalat narskuvat hampaissa ja kyljysten syönti piti lopettaa, koska luutikut ovat niin teräviä, että joku vielä puhkaisee meidän perheessä ruokatorvensa. Joku on keksinyt, että suomalaiset haluavat ostaa altaasta lihansa ja syödä marinoitua oranssia fibriiniliimamössöä vuodesta toiseen.

Lähilammikosta pyydetty ja pannulla paistettu särkikin maistuu maukkaammalle kuin marketeista ostettu liha.

7 kommenttia:

Kirsi Myllyniemi kirjoitti...

Kanssasi ihmettelemässä.

EARu kirjoitti...

Osta irtotavaraa tai maustamatonta ja lisää pestot itse kunhan olet ensin lisainekset tappanut huhmareessa, voimaa piisaa, kun ajattelet Mirandaa vai iskeekö apoplexia ......

Lihateollisuus ottaa katteen kastikelisän avulla.

Polgara kirjoitti...

Köyhän on joskus pakko sietää ,D Itse en myöskään hirveästi pidä. BTW, linkkasin juuri tähän postaukseen tänään 2.12. omassa lokissani! Tämä oli niin kohdallansa. Ei kun Pegasos-terveisin *muahhahahhaaa*...

Armi Paini kirjoitti...

Otan hyviä liharuokareseptejä (ja -sivustoja vastaan).

Armi Paini kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Armi Paini kirjoitti...

Ruotsissakin on myyty pestyä lihaa

OK kirjoitti...

http://ok1808.vuodatus.net/blog/980407