lauantaina, maaliskuuta 03, 2007

Latukävelyn ystäville

Latukävely on uusi harrastus, joka onnistuu lähes jokaiselta kävelykykyiseltä. Kotipaikkakunnallani se on saanut melkoisen suosion. Valitaan latu ja kävellään sen päällä. Parhaiten kävely onnistuu vastahöylätyllä ladulla, jonka kunnossapidon veronmaksajat kustantavat. Nautinto on vielä suurempi, mikäli vieressä 10 metrin päässä ladusta kulkee keveynliikenteenväylä. Liikuntaa voidaan myös tehostaa kuljettamalla koiria latureiteillä vapaana ja jättämällä turrikoiden jätökset ladulle. Sykettä nostavat myös perässä vedettävät pulkat, kelkat sekä edessä työnnettävät lastenrattaat.

Latukävelyn ystäville (tulevaisuuden olympialajille) ollaan perustamassa harrastajayhdistystä, jonka tarkoituksena on taata harrastusmahdollisuudet myös kesähelteillä. Kaikki järjestötoiminasta kiinnostuneet pirtsakat latukävelyn ystävät voivat ottaa allekirjoittaneeseen yhteyttä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin tänään poikani kanssa kävelyllä ja törmäsin seuraavaan ongelmaan. Osaisiko Armi avittaa?

Jos suksilatu on joka tapauksessa latukävelty ja koirasteltu hiihtokelvottomaksi - muut kävelijät, en minä - onko minulla siinä tapauksessa myöskin oikeus kävellä luistelubaanalla?

Mariki

Armi Paini kirjoitti...

Eikö siinä ladun päällä voi kävellä? Kunhan ette mopoilla ajele! Olen pitänyt äidillisiä puhutteluja noilla kuntopoluilla ajeleville pojille,