lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Kuukauden siisteyslaitos

Pikku-Armit ovat tulleet siihen ikään, että heille on opetettava kansalaistaitoja. Uimisen osaaminen on tärkeää. Talvella räpiköintiä opetellaan altaissa ja kesällä järvissä. Kaikilla uimalaitoksilla ei ole ihan sama käsitys turvallisuudesta ja hygieniasta kuin Armilla.

Joidenkin porskuttelulaitosten pukuhuoneessa on turkkilainen basaaritunnelma. Tosin mainoksissa vaietaan tästä elämyksestä. Miehet, naiset, lapset, tulijat ja menijät ovat samassa tilassa. Lattialta löytyy vettä, kuraa, kumilenkkejä, hiustuppoja ja sukkanöyhtää.

Usein uimavarusteet vaihdetaan kosteuden turvottaman lastulevyoven takana. Ja teoriassa otetaan taas pois kun mennään suihkuun. Tämä sääntö ei näytä koskevan ainakaan kaikkia naisteinejä. Lasten kanssa tuollaisessa vaatebasaarissa asiointi on vaikeaa. Armi-pesueen sulloutuessa vaihtokoppiin pitää muut tavarat ensin ähkiä lukolliseen kaappiin. Olen pyydystänyt puolipukeissa ja hyvin alkukantaisen näköisenä kopin oven alta karannutta pikku-Armia.

Yhtä asiaa en ymmärrä näissä uimalaitoksissa: Se on alkoholijuomien myynti. Jos ihminen ei jaksa räpiköidä kahta tuntia ilman sidukkaa tai bissee, niin kannattaisikohan miettiä, että lähteekö ollenkaan? Vihaksi pistää, kun katsoo vanhempia istumassa ja lipittämässä kaljaa lastenaltaan reunalla. Milesthäni äiskhälä tai iskhllä on parepi olla shilmät shejässä ku lashi kädhesssä.

Armi on valinnut kuukauden siisteyslaitoksen Se on Varkauden Kuntoranta. Kylpylä on juuri remontoitu. Tilat ovat yhtä puhtaat kuin avaruusaluksessa. Ei pölypalloja, ei hiustuppoja, ei kuraa eikä mölymusiikkia. Naiset ja miehet asioivat omissa pukutiloissaan. Armin ei tarvitse hysteerisenä pelätä lasten liukastumista, sillä laattalattia pesuhuoneessa on karhea. Naisille ja miehille ovat omat höyrysaunat, niin minun ei tarvitse ajatella mahdollisesti istuvani mursun näköisen entisen naapurin niljakkeen vieressä.

Uimavalvojina ei ole lyhyeen paitaan verhoutuneita teinejä, joiden mielestä cooleinta maailmassa on napakoru, vaan asiallisesti pukeutuneita nuoria naisia ja miehiä. Lastenallas on pieni, joten siitä miinus. Syvempää uimaopetteluallasta ei varsinaisesti Kuntorannassa ole. Ennen pukuhuoneita on mukavasti valaistu ja sisustettu oleskelutila, jonka sohva ei näytä siltä, että se olisi ostettu kuolinpesän huutokaupasta. Porskuttelulipun hintakin on kohdallaan, vain 8 euroa aikuiselta ja 6 euroa yli 7-vuotiaalta pallerolta. Kuntoranta saa 4½ Armi-tähteä viidestä!

Ei kommentteja: