keskiviikkona, elokuuta 13, 2008

Armin uusin innovaatio- päivystysbikinit


Kun työhuoneessa on 29 astetta lämmintä ja siellä pitäisi työskennellä yli vuorokauden, niin silloin otettava ratkaisun avaimet omiin käsiinsä (tässä tapauksessa kylläkin kupit). Kunnallinen tekninen huolto ei siihen kykene.

Olen kehittänyt naislääkäreille kevytrakenteiset päivystysbikinit, jotka voi pukea lääkärintakin alle. Bikineihin tarvitaan kaksi kappaletta pahvikupppeja, nitojan, kanttinauhaa 2,5 metriä(löytyy intubaatiovälineistön läheltä, mutta varmista, että nauhaa jää jäljelle), sakset, tussin sekä housuvaipan.

Aloita bikineiden teko asettamalla pahvikupit pohja ylöspäin pöydälle. Liitä kuppien lateraalisivuille nitojalle noin 120 cm kanttinauhaa toisiinsa. Sitten nido niskalenkkinauha kuppien keskeltä ylhäältä kiinni (n. 90 cm). Katkaise keskeltä kummatkin narut. Liitä kupit toisiinsa vielä noin 25 sentin kanttinauhakappaleella kuppien mediaalireunoilta. Tussilla voit koristella yläosan.

Ota housuvaippa ja muotoile siitä oma mieltymyksesi mukaan esimerkiki tangat. Muotoilematon perusvaippa todennäköisesti kelpaa sairaalan pukeutumiskoodia valvovalle hurskaalle ylihoitajallekin. Riisu vaatteesi, pue bikiniasu ja aloita raataminen.

Seuraavan kerran kun keuhkosairauksien päivystäjä kävelee työhuoneeseen ja alkaa taas naukua kuumuudesta, niin voit todeta, ettet ole huomannut mitään. Kannattaa muuten käydä kävelemässä myös kirurgian ja neurologian päivystyksen ohi nenä pystyssä ja kehua ratkaisua sisäilmaongelmaan bikinin naruja paukutellen.

9 kommenttia:

Pyryharakka kirjoitti...

Huraa! Tämä ratkaisu lyhentänee myös jonoja, lääkärin kun ei tarvitse enää rampata vähän väliä vassassa tarpeillaan...

Pauliina kirjoitti...

Oli niin loistava idea että kerroin tästä Lumpuissa ja Lurekseissakin! Käyhän lukaisemassa.

Isopeikko kirjoitti...

On hiano :) Ja tuo varmasti iloa osastolle kuin osastolle :)

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa. Silmaniloa potilaalle. Sairaalatkin niin steriilejä ja ankeita, että jospa tämä muotivirtaus leviäisi niihinkin, vaikka hoitajillekin. Mutta mieslääkäreitä varten voisi olla pienempi vaippakoko, vai onko tarkoitus näyttää muhkeammalta. Kaikki asiakkaat varmaan mieltyisivät näin "lämmittäviin" asusteihin hoitohenkilökunnalla. Sitäpaitsi tasa-arvoisempaa, kun potilaatkin usein vastaanotolla joutuvat jotain riisumaan. Tässä asusteessa olevan lääkarin tutkiessa se ei olisi niin noloa.

Anonyymi kirjoitti...

Mutta miten psykiatri enää erottuu potilaistaan?

Armi Paini kirjoitti...

Vaikea sanoa ;)

Armi Paini kirjoitti...

Mutta olen vakuuttunut, että tämä asu kilpailee vuoden terveysteknologia-
palkintotittelistä yhdessä potilassekoitusjärjestelmä-Mirandan tulostuskalvosapluunan kanssa. Oma veikkaukseni on, että Mirandan sapluuna voittaa. Sehän on tekmisempi kuin bikinit.

Emmi kirjoitti...

Saako hoitsutkin käyttää? Olis varmaan kiva potilaillekin ;)

Armi Paini kirjoitti...

Tottakai saavat!