perjantaina, helmikuuta 15, 2008

Armi Painin Terveydenhuollon Teknologiapalkinto vuonna 2008

Armi on päättänyt jakaa Terveydenhuollon Teknologiapalkinnon (TePa), jolla Armi kiinnittämään huomiota Terveydenhuollon epäkohtiin. Nythän on niin, että kun joku helpotus markkinoidaan terveydenhuoltoon, niin se lisää töitä, kiirettä ja ryöstää ajan potilailta.

TePan saa tänä vuonna yksinkertainen keksintö, jonka nähdessään Armi potkaisi toiseen jalkaansa, laittoi peukalonsa oven saranapuolen väliin sekä hoki epäuskoisesti elävänsä 2000-luvulla todistaakseen itselleen tilanteen realistisuutta. Muovisessa härpäkkeessä ei ole prosessoria, eikä se tarvitse sähköä. Armi ei ole halunnnut koskea siihen pitkällä tikullakaan.

TePa-saajassa kulminoituu kammottava tietotekniikka. Palkinnon saa Miranda-kalvosapluuna, joka on tarkoitettu paperittoman tietojärjestelmän sairauskertomuksen paperitulostukseen. Kuten varmaan arvaatte, että sairaalat ovat menossa kovaa vauhtia paperittomuutta kohti niin että korvissa vinkuu, mutta jostain kumman syystä paperia printataan enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Kalvosapluunalla lääkäri laskee Mirandaan kirjoittamansa tekstin aloitusrivin. Läpinäkyvä kalvo sijoitellaan somasti sairauskertomuspaperin päälle. Läpyskään on merkattu alakkain rivinumerointi, josta voidaankin sitten laskea, miltä riviltä uuden tekstin printtaus voidaan aloittaa. Rivi syötetään Mirandan tulostusikkunaan. Valitettavasti en osaa käyttää kalvosapluunaa, koska en ole saanut siihen koulutusta.

Kumma kyllä, kalvosapluunan käyttö ei onnistu monelta muultakaan. Tekstejä on tulostettu väärälle sivulle ja päällekkäin, joka voi osaltaan johtua siitä, että sairaalassa on noin 76 erilaista printteriä ja tapaa laittaa paperi tulostimeen. Osa kohti paperittomuutta syöksyvän sairaalan paperikertomuksista näyttää siltä, että joku on yrittänyt rutistaa paperit mahdollisimman pieneen tilaan ja haukannut samalla osan kansiosta.

Hyvä asiahan tässä tilanteessa on se, että maapallo säästyy avaruusolentojen hyökkäykseltä. Nuo vihreät isopäiset oliot painavat kaasua Telluksen kohdalla ja nauravat katketakseen, kun saavat tietää, että mitä Miranda, Oberon ja Ariel sivilisaatiossamme merkitsevät. Valitettavasti he eivät voi myöskään pitää elämänmuotoamme kovin kehittyneenä, kun kuulevat tästä kalvosapluunasta. Onnea kalvosapluuna!

4 kommenttia:

Polga kirjoitti...

*kikatusta, röhönaurua*: Tuollaista tehtiin Pegasoksen sisäänajon yhteydessä, onneksi ei enää. Onneksi vaihdoin alaa. Onneksi olen muualla, juuri nyt... Onneksi vielä pystyn edes nauramaaan tälle kaiken jälkeen.

Armi Paini kirjoitti...

Miten nämä malesialaiset yms roskapostikommentit saa estettyä? Veikkaan, että pak ngah linkki menee johonkin pornosivustolle tms. Joten poistan sen.

T kirjoitti...

Varmaan kyseessä on NHPJOTK-tapaus, eli Näyttää Hyvältä Paperilla Joka On Tulostettu Kalvolle.

Meitinkin virmassa on menty gluteus maximus edellä pihan rauduskoivuun, kun "se vaan näyttää niin hyvältä toimintaperiaatteelta."

Sitten kun on havaittu (eli me olisimme voineet kertoa heti saman asian täällä toimeenpanevalla (=tehdään VARSINAINEN työ) puolella johtoportaalle), että homma ei oikein toimi, rauduskoivuun menemistä ei ole lopetettu.

Sen sijaan on todettu että "toimeenpanevan puolen tulisi mahdollisuuksien mukaan yrittää olla kiipeämättä gluteus maximus edellä rauduskoivuun, kuitenkaan sitä täysin lopettamatta".

Sitten ihmetellään miksi seinässä on meidän hartiakorkeudella lommoja...

tienpäällä kirjoitti...

Effican kunniaksi on sanottava, että kaikista muista virheistään huolimatta se sentään osaa jo nykyään itse laskea mille riville tulostaa.
Ei tartte kuin muistaa paperi oikein tulostimeen laittaa.