lauantaina, joulukuuta 09, 2006

Viheltävä lipeäkala- - perheen joulurauhan pelastusko?


Molva kaikille! Tässä on Armin perinteinen joulutervehdys (tässä saattaa ehkä olla hieman liioittelun makua, ehkä kalankin).

Tuskin mikään asia jakaa perheen mielipiteet niin jyrkästi jouluna kahtia kuin lipeäkala. Jos nyt on niin, että perheen äiti sattuu pitämään tästä herkusta, niin muu perhe nostaa metelin jo siitä, kun näkevät kalan kaapissa. Kun molvan nostaa hellalle kiehumaan, lapset kulkevat pienet sormet nenässä ja mies juoksee työhuoneeseensa viimeistelemään kaapelikonfiguraatiodokumentteja. Liesituulettimen levittämä herkullinen tuoksu saa naapurit katsomaan vinoon talon ohi kävellessään. Anoppikin pakenee ovelta.

Mutta nyt on keksitty viheltävä lipeäkala! Herkku on vakuumipakattu ja se sullotaan mikroaaltouuniin säteilytettäväksi. Kypsyttyään liepäkala viheltää C-duurissa! Eikä herkullinen tuoksu häiritse muita! Hinta on aika suolainen, etten sanoisi lipeinen, 12,90 euroa kilo. Mutta vaatiihan se jo vähintään kallispalkkaisen yliopistotasoisen ihmisen opettamaan kalan viheltämään muutamassa kuukaudessa. Tätä kun miettii herkutellessaan, niin hinta on siedettävä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Viheltävän lipeäkalan kanssa samaan sarjaan kuuluu pakastekana, jonka pakkauksessa lukee: "Skall tinas 4-6 timmar i rumpstemperatur."
Pitääkö sen päällä istua ja jos pitää, niin varmaan täytyy olla villahousut jalassa?

Saima

Armi Paini kirjoitti...

Nej, men det låter intressant! Pitää olla varovainen, jos suomenruotsalaine tarjoaa haudutettua pakastekanaa.

Armi Paini kirjoitti...

Se ei viheltänyt, vaadin rahani takaisin! Nimittäin se tussahti ja sotki mikron. Mutta hyvää oli ja normaalipainoinen nainen pystyy syömään koko paketillisen. Molvahöttö sopii myös kaloritietoiselle, sillä siinä on vain 25 kcal/100 g!

Anonyymi kirjoitti...

No olipa pettymysten pettymys!
Minä keittelin lipeäkalan eilen - ihan vaan pussissa vesikattilassa ja viheltelin itsekseni.

Saima