keskiviikkona, lokakuuta 18, 2006

Tack, svenska medborgade

Mitään niin suurta palvelusta sitten talvisodan eivät ole ruotsalaiset tehneet Suomen yhteiskunnalle ja sen kulttuurille: Ruotsalaiset äänestivät televison salakatselua harrastavat porvarit hallitukseen. Kun asia tuli ilmi, ministerit lähtivät hallituksesta. Iloisia uusia suomalaisia lupamaksajia on tullut jupakan ainakin puolen eduskunnan verran päivittäin, sillä on uutisoitu, etteä lista luvan maksajista julkistetaan.

Tietysti, onhan se helpotus, jos ei Möttöselläkään enää tarvitse katsoa televisioita kaapista ja rouva voi avata oven ilman pelkoa tuntemattomalle. Suomen euroviisut on pelastettu näiden uusien lupamaksajien ansiosta: Enää ei tarvitse tyytyä tullessa heiluviin pahvikulisseihin, vaan lasermiekat heiluvat, tulipatsaat syöksevät tulta ja b-luokan juontaja on vaihdettu a-luokan entiseen missiin. Runsaat lupamaksut takaavat sen, että saamme nauttia parhaaseen katseluaikaan yhä usemmista jääkiekko-otteluista, mäkihyppykilpailuista, piirikunnallisista raveista sekä valioliigan otteluista. Tack Sverige igen!

3 kommenttia:

OK kirjoitti...

Onko kirjaimistoasetuksissa jotain häikkää??

Kolleg.
OK

Armi Paini kirjoitti...

Western (ISO-8859-1) asetus on päällä. Pitäisikö olla UTF?

OK kirjoitti...

No nythän tuo näkyy ihan ok.

Tämä TV-lupatietojen julkisuus murehduttaa erästä, ainakin täällä pohjoisessa elävää suurta kansanryhmää: vanhoillislestadiolaisia.