keskiviikkona, syyskuuta 13, 2006

Takkiongelma

Minulla on henkilökohtainen ongelma. En löydä sopivankokoista valkoista takkia itselleni. Työtakit ovat liian suuria. Tunnelma vaatehuollossa asioidessani on aina yhtä pettynyt kuin Seppälän alennusmyynnin ensimmäisenä alepäivänä: Tarjolla ei ole kuin miesten 58 numeron takkeja. Tavalllisin selitys on että " On meillä aikaisemmin ollut 36:n kokoa olevia takkeja, mutta en tiedä, mihin ne ovat hävinneet. " Kun tämä ongelma toistuu työpaikasta toiseen, niin se ei voi olla enää sattumaa. Teoriani on, että joku kulkee edelläni työpaikasta toiseen ja omii ne takit omaan kaappiinsa. Tämä on julkeaa kiusantekoa pientä ihmistä kohtaan!

Näyttääkö teistä 58 numeron saunatakissa oleva naislääkäri tyylikkäältä? Huokuuko hänestä ammattitaito, arvokkuus ja luottamus? Takki kiertyy 1,73 kertaa itseni ympäri.
Eipä ole mukavaa juosta hallintorakennukseen takinhelma ravassa, hartialeikkaukset kyynärpäissä ja hihat ketsupissa ylilääkärin puhutteluun.


Onhan toki tässä isossa takissa hyvätkin puolensa. Kunnallisessa virkahuoneessahan on aina kesällä paahtavan kuuma ja talvella jäätävän kylmä. Talvella ison takin alle mahtuu nätti pilkkihaalari ja söpöt huopatöppöset huomiota herättämättä. Kesällä takin alustan voi vaikka varustaa henkilökohtaisella Sonapanic-lämpöpumpulla, jääpalakoneella sekä korillisella kylmää PepsiMaxia. Henkilökohtaisen viihdyttäjän kuljetus päivystyskämppään onnistuu huomiota herättämättä takin alla.

Joten hyvä kollega: Ota nyt yhteyttä. Sovitaan tämä asia. Pidetään sopivankokoista takkia vaikka vuoroviikoin.

Ei kommentteja: