lauantaina, heinäkuuta 07, 2007

Armin Seitsemän ihmettä

Armi esittelee omat seitsemän ihmettä, jotka myös joutaisivat maailmanperintölistalle.

Huoltoasemien vessat ovat ikäviä paikkoja asioida. Siisti yleinen vessa kuuluu ehdottomasti maailmanperintölistalle. Julkisen vessan lattia näyttää siltä, hyyskää ole koskaan pesty, tai jos onkin, niin siivooja on viimeisten kuuden vuoden ajan unohtanut että kopissa on nurkatkin, jotka voisi puunata. Käsipyyhepaperit ovat huiskin haiskin ja paperiroskikset ovat aina täynnä. Ja tässä viini- oopperajuhlamaassa on joillekin käsittämätöntä, että vessa todella vedetään käytön jälkeen vaikkei pytyssä olekaan mitään kiinteää. Vielä vaikeampaa on miesten tajuta, että liikkuvassa junassa asiointi onnistuu täydellisesti vain istualtaan.

Onko jossakin taloudessa digiboksi, jota ei tarvitsisi buutata vähintään kerran viikossa? Koko digiboxivouhotus on poliitikkojen salajuoni bruttokansantuotteen parantamiseksi. Bensaa ja hermoja kuluu, kun suomalainen ajelee kodinkoneliikkeeseen ja riitelee polvihousuisen teinimyyjän kanssa siitä, kuuluuko tuote vielä takuun piiriin. Onko ohjelmien laatu sitten parantunut? Samoja ohjelmia näytetään kuin 20 vuotta sitten: Kössi kenguru, Muumit, kyllä herra Ministeri. Pienenä vinkkinä poliitikoille: suurempi vaikutus kansantalouteen on kun vaihdetaan liikenne vasemmanpuoleiseksi tai puolitetaan verkkovirran jännite.

Minut on saastutettu moi-sanalla. Vielä saastunempi muoto tästä sanasta on "moro". Tervehdys on levinnyt länsirannikolta ylemmäs Suomeen. Päivääkään ei ole, ettei kuule noita sanoja. Kun kalakauppias hallissa Keski-Suomessa yrittää ottaa asiakastilanteen haltuunsa täräyttämällä "moro" ovella, niin siinä tunnelmassa kuhastakin tulee hapansilakka.

Mitä on lähiön ostoskeskus ilman mäyräkoiraa? Kuin joulu ilman kuusta, Tuska-festivaali ilman nänni-lävistystä, päivystys ilman humalikkoa, 3-vuotias Opel ilman ruostetta? Ihme on, jos ostoskeskuksessa käynti onnistuu ilman, ettei törmää tähän Suomen suosituimman koirarotuun ja hänen ulkoiluttajaansa.

Jos tapaatte sairaalan projektipäällikön, joka ymmärtää lääkärintyön luonteen ja juridisen vastuun, niin laittakaa hänelle pallo jalkaan tai kytkekää käsirautoihin. Hänet minä haluaisin nähdä.

Löytyykö maailmasta julkkista, joka ei ole sukua savolaisia sukujuuria tai joka ei ole koskaan käynyt Savossa? Ei ainakaan savolaisen median mukaan. Pamela Andersonin sukujuuret ovat kuulemma Pielavedellä, maitopitäjässä. Mullikkabladet alkoi rummuttaa tästä povipommista 10 vuotta sitten. Martti Ahtisaari on käynyt koulua Kuopiossa, ehkä Kekkonenkin on asunut Kuopiossa muutaman kuukauden, mutta tiedon epävarmuus ei estä laatan pystytystä johonkin talon seinään. Alkää humaltuko, mutta Lasse Lehtinenkin on asunut Kuopiossa! Kun kehitys kehittyy, niin kohta Savossa on nähty Elvis.

Sen päivän kun Armi näkisi, kun tulee töistä kotiin, että kengät ovat kenkätelineessä ja takki naulakossa, niin risti seinään!

Ei kommentteja: