perjantaina, lokakuuta 10, 2008

Hörhöismiä on...


Pitää kysyä Vihreiltä miltä planeetalta he ovat tänne laskeutuneet. Katsokaa niiden kunnallisvaalijulistetta. Kaksi miestä on pukeutunut nahka-asuun, ja isommalla koppalakkipäisellä on kädessään piiska. Pienemmällä hepulla on päässään joku nahkanaamari. Julisteen alaosassa lukee, että Rohkeutta on ... ymmärtää erilaisuutta.

Jösses, jos siellä olisi lukenut, että maailmassa on erilaisia ihmisiä, niin olisi se aiheuttanut pientä hytinää. Mutta kun nyt siellä lukee, että rohkeutta ymmärtää erilaisuuttta, niin lauseen luettua sormista ja varpaista alkaa vetää niin, että toivoo näkevänsä Heidi Hautalan ja Paavo Lipposen halaamassa tosiaan.

Ihan totta Vihreät, kaikki mitä teidän erilaisuus on rikkautta -komiteamietinnöt suoltavat, kaikesta ei ole kuntavaaliteemaksi. En ymmärrä julisteen tarkoitusta. Onko täällä SM-ihmisillä nyt joku ongelma? Pitäisikö heillä olla omat autokaistat ja kauppajonot? Näin meidän kesken, kyllä minä vähän vinoon katson, jos vastaan tulee naamaripäinen mies, jota jahtaa lurexiin pukeutunut huohottaja ruoska kädessä.

Olen yrittänyt pikku-Armeille opettaa, että seiniin ei piirretä ja toisten omaisuutta pitää kunnioittaa. Helsinkiläinen kulttuuriväki mutta vetoaa nyt grafittitöherryksien tekijöiden puolesta. Spray-maalaajille pitäisi nyt löytyä vapaata seinätilaa. Toivottavasti nämä kulttuuripersoonat eivät ole niitä samoija henkilöitä, jotka eivät pidä sen latotaiteilijan maalauksia taiteena. Mitään niin vastenmielisen ja epäviihtyisän näköistä en tiedä kuin nuo graffitit. Mutta yhden asian tiedän nyt. Suomalaisella korkeakulttuurilla on uusi ja vanha aikakausi. Vedenjakajana toimii spray-maalipullo.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No nuo graffitithan ko. kuvassa ovatkin rumia, mutta taidolla ja tunteella (tm) tehdyt graffitit todella ovat taideteoksia. En ole perehtynyt Suomen (tai minkään muunkaan maan) graffitikulttuuriin sen syvällisemmin, mutta veikkaisin kyllä että suurin osa seinätilasta tulisi täyteen rumia söherryksiä eikä mitään modernin katutaiteen Picassoja. Ja tässä mielessä en minäkään kyseisiä töherryksiä halua katsella. Ehkäpä jos nämä kuuluisat Päättäjät vaikka palkkaisivat/sponssaisivat/tms jonkun oikeasti taitavan graffititekijän tekemään hienoja luomuksia erinäisille seinille homma voisikin toimia.

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä olen sinun kanssasi samaa, mieltä säännöstään, mutta nyt on pakko olla eri mieltä. En siis itsekään pidä normaaleja töhrintä-graffitteja taiteena, mutta hyvä esimerkki grafittitaiteesta oli Leppävaaran vanha asematunneli. Kuva oli hyvin tehty ja piristi tunnelia paljon. Betoniseinä ei siis mielestäni ole hyvää grafittia parempi.

Anonyymi kirjoitti...

Tagit pitäisi tehdä kuohukermapursottimella.

Ne olisi hauskempi sitten nuolla pois.

Armi Paini kirjoitti...

Hieno idea! Mutta entäs vesivärit?