sunnuntaina, lokakuuta 21, 2012

Meillä aaseilla vaaleihin

Radio Jerevanilta kysyttiin, miksi maassa valitsee kalapula, niin radio Jerevan vastasi kuuntelijakysymykseen: "Siksi, että kiinnittäisimme huomion pois lihapulasta".

Samaa taktiikkaa noudattaa SDP.  Eilen kansanedustaja Hanna Tainio (lääkäri muuten) ehdotti pakollista terveyskeskuspalvelua lääkäreille.  Tainio ratsastaa kunnallisvaaleissa meillä aaseilla lääkäreillä vaaleihin ääniä keräten.  Halpa ja vanha temppu on kaivaa tämä terveyskeskuspakko pussista, kun ei muuta keksitä. Oliko tarkoitus kiinnittää huomio pois sote-uudistuksesta, joka ei ole vieläkään valmistunut?

Tässä on syy miksi en milloinkaan äänestä lääkäriä. He muuttuvat lääkärivastaisiksi. Lääkäriehdokkaan pitää suurinpiirtein hakata kätensä irti suorassa lähetyksessä ja toimia lääkäreitä vastaan, jotta saisi ääniä ei-lääkäreiltä.

Mihin muuten Tainiolta unohtuivat hoitajat? Edes yliopistosairaaloihin ei enää saada hoitajia.  Ja mitä tehdään lääkärillä ja terveyskuksella, jos ei ole hoitajia? Entä opettajat? Pitäisikö heidätkin kyyditä syrjäseudulle, koska heilläkin on ilmainen koulutus?

SDP:n Rask ajoi muuntokoulutuksen lääkäripulan ratkaisemiseksi. Ei auttanut. Sitten Risikko keksi että meillä vallitsee reseptipula, ja hoitajia koulutettiin reseptihoitajiksi kirjoittamaan reseptejä "helppojen sairauksin hoitoon". Helppoja reseptillä parannettavia sairauksia en ole nähnytkään.  Perusterveydenhuollon lisäkoulutusta ei voi enää hankkia yksityisen firman palveluksessa.  Mikään näistä ei ole tuonyt helpotusta lääkäripulaan. Miten muka pakko? Ja mikä takaa että siltikään lääkärit menevät syrjäseudulle

Lääkäriliitto on ehdottanut oman ratkaisumallinsa lääkäripulaan. Toivoisi että nämä politiikan helppoheikit tukkisivat suunsa ja oikeasti ehdottaisivat jotain.


Ei kommentteja: