tiistaina, huhtikuuta 22, 2008

Terveyskeskus terveille, sairaala sairaille

Olen yhä vakuuttuneempi siitä, ettei hoidonporrastus toimi. Nythän terveet hoidetaan terveyskeskuksen puolella ja vähänkin sairaat sairaalassa yliopistotasoisesti, vaikka käytännössä perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon päivystyksen erottaa vain betonisauman päälle laitettu metallilista. Laboratorio, röntgen ja hoitohenkilökunta ovat samat.

Kuitenkin on perusterveydenhuollon lääkärin on aivan mahdotonta lähettää palvelutalon akuutisti sairastunut asukas terveyskeskuksen päivystykseen arvioon, vaan hänet singotaan suoraan betonisauman toiselle puolle sijaitsevaan erikoissairaanhoidon flipperiin poukkoilemaan. Valitettavasti en ole keksinyt mitään järkevää selitystä asialle. Tosin ei minulla ole järkevää selitystä edes sille, miten elämä sai alkunsa.

On odottavan äidin hoitoketju, sydänpotilaan hoitoketju, lonkkapotilaaan hoitoketju ja varmaan kohta vasemman pikkuvarpaanvälinkin hyvinvointiketju. Ketään ei ole vielä kiinnostanut kehittää tarpeellista mummorallihoitoketjua, jossa arvioitaisiin tehokkaasti ja järkevästi vanhusten tutkimus- ja hoitopaikan tarpeellisuus.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Armi puhuu jälleen kerran asiaa isoll a A:lla. T:Terveyskeskuslääkäri

Anonyymi kirjoitti...

Minä en ole missään hoitoketjussa monine sairauksineni. Olen pitkälti oma lääkärini. Konsultoin laajennetun lääketiedettä käyttävää lääkäriä. Tavalliset lääkärit eivät osaa hoitaa minua kunnolla. Haluan elää mahdollisimman terveenä ja energisenä, eikä vain kituuttaa jotenkin pillerivuoren avulla. Käytä kyllä lisäravinteita, mutta mieluummin niitä, jos on pakko valita, koska se on kokonaisvaltaisempaa hoitoa. Miksi te lääkärit olette niin lääketehtaiden vedättämiä, että ette ota huomioon sitä, että RUOKAKIN VOI OLLA LÄÄKE, ja tehokas sellainen?

Armi Paini kirjoitti...

Minua on aina kiinnostanut, miten nuo laajennnetun lääketieteen edustajat hoitavat akuutin hengitysvajauksen, kammiovärinän tai vatsalaukun vuodon.

morbus kirjoitti...

Kiinnostaisi minuakin. Haaveenani on perustaa yksityissairaala, jonka vetonauloihin kuuluisivat homeopaattinen palovammaosasto ja aromaterapeuttinen stroke unit.

Anonyymi kirjoitti...

Lue tuolta:
http://suolakaivos.blogspot.com/2008/05/pivpivystys.html

Anonyymi kirjoitti...

http://suolakaivos.blogspot.com/
2008/05/pivpivystys.html

Armi Paini kirjoitti...

Kiitos Dr. T. Terveyskeskuslääkärin osa ei ole helppo. Mutta minua ihmetyttää kuitenkin, ettei potilaita edes tutkita valtavan hyvin varustetussa päivystyksessä. Kaiki labrat, röntgenit saa. Erikoissairaanhoidon lääkäri ei ole sihteeri.

Ja tarviiko aina labroja? Pelkkiä kliiniseen kuvaan perustuvia diagnooseja on tehty ja thedään. Ja jos epäilee esimerkiksi keuhkokuumetta, niin entä sitten. Tarvitseeko 120 km köijätä vanhusta ambulanssilla, vaan aloittaa hoidon ja varmistaa diagnoosin maanantaiaamuna.

Ole nyt oivaltanut, että ainakin minulla osa lääkärintyön viehätystä on kliininen päättely ja tutkiminen.