torstaina, huhtikuuta 24, 2008

Reijo Yli-Näppärä fantasioi - telepaattilääketieteen erikoislääkäri

Reijo Yli-Näppärä perusterveydenhuollosta on käynyt luovan ajattelun alkeiskurssin, lukenut Sarasvuon kirjan takakannen ja päättänyt ratkaista kesäkandien takapäivystyspulman. Kuulemma sisätautien etupäivystäjä 100 kilometrin päässä voi toimia takapäivystäjänä. Olen mykistynyt. Mikä nerokkuus, ajattelun loistokkuus,sekä älyn ja käytännön harmoninen tasapaino!

Yliopistosairaalan päivystys on tunnettu ja arvostettu Lepolandia. Ei soi puhelin, potilaita tulee harvakseltaan ja päivystyskämpässä tulee nukuttua paremmin ja pidempään kuin kotona. Aivan varmasti sisätautien etulinjan soturi osaa neurologiaa, lastentauteja, silmätauteja ja obstetriikkaa. Bzzttt.. ihan luottamuksella, mutta voisitteko laittaa sähköpostia ja kertoa, kuinka monta viikkoa normaali raskaus kestää ja mikä oli se musta osa keskellä silmää?

Ja helppohan se on neuvoa tuntemattomalla paikkakunnalla päivystävää kandia puhelimessa. Onhan keksitty telepaattinen lääketiede vai mikä se oli? Homma hoituu ihan vasemman takajalan pikkuvarpaalla ja loput voi katsoa Yleislääkärin tietokannasta. Jokainen terve ja kunnianhimoinen lääkäri haluaa vastuuta.

Ihan ystävyydellä ja vakavasti Reiska, mutta voisitteko sopia itsenäisesti muiden paikkakuntien kanssa yhteisestä takapäivystäjästä sotkematta siihen sisätautipäivystäjää?

Ei kommentteja: