tiistaina, heinäkuuta 13, 2010

Insinööriopiston diplomityö

Yli 100 ruuvia ja mutteria, pellinpaloja, valurautaa, paineletku ja viiden kilon kaasupullo. Kyseessä on italiaisen teknisen kehityksen keihäänkärki, kaasugrilli, joka myydään suomalaisille isossa pahvilaatikossa pieninä palasina koottavaksi helteessä ja hyttysparvessa.

Grillin kokoaminen ohjekuvien mukaan 35- vaiheinen prosessi, johon tarvitaan ristiipäämeisseli ( siitä myöhemmin), jakoavain (ei ole mökillä, tai siis luulin ettei ole mutta poika kauvoi sen omasta pikku työkalupakistaa grillin valmistuttua), tasapäämeisseli sekä vasara.

Nyt tiedän mitä räjäytyskuva tarkoittaa. Sillä räjäyttää päänsä. Ohjekuvan perspektiivi on väärin, kuva on grillistä ylösalaisin ( edellisessä kuvassa oli kehoitettu nostaa oikein päin) ja yksityiskohdat kuvissa ovat hataria. Ruuveja on erilaisia kahdeksan kappaletta, joiden erottaminen toisistaan on tieteellisen tarkkaa puuhastelua. Eikö niitä olisi voitu pakata erikseen?

Ristipääruuvit ovat jonkun sairaan insinöörin keksintöä. Keksijä pitäisi pyörittää nokkosissa, istuttaa kusiaispesään ja köyttää illaksi terassille hyttysten armoille. Ristipääruuvia ei voi kiristää, koska ruuvimeisseli hyppää pois ruuvista ja pyöristää ruuvin kulmat. Italialaiset ovat päättäneet lähettää ongelmaruuvinsa Suomeen perheenäitejä kiusaamaan.

Kahdeksan tunnin, melkoisen purkamisen ( eräät peltiosan kielekkeet jäivät yhdistämättä), raivostumisten ja lukuisien pienten viiltohaavien jälkeen atomeina tullut ihmelaitos on valmis. Kokoaminen pätevöitti ydinvoimalarakentamiseen ja toimii insinööriopiston diplomityönä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaasugrillien tai huonekalujen (tms) kokoaminen ei lähtökohtaisesti ole perheenäitien tehtävä, lähinnä perheenisien.

Ja kannattaisi harkita jatkossa valmiiksi koottuna ja toimitettuna vastaavat.

Grillauksessa vanha kunnon hiiligrilli on sitä paitsi paras ja sen kokoaminen onnistuu äidiltäkin. Sytyttäminen on sitten kaasugrilliä hankalampaa.