lauantaina, lokakuuta 16, 2010

Valtakunnallinen p**seenpyyhkijä

Aina kun yhteiskunnassa on jokin turvallisuusongelma, jota eri ole kyetty ratkaisemaan esimerkiksi yleisen poliittisen velttouden takia, niin lääkäristä on tehty valtakunnallinen perseenpyyhkijä, joka tekee sen ikävimmän homman kun löysät on jo housuissa.

Poliitikot ajattelevat, että kun lääkäri saa luottamuksellisen asemansa perusteella arkaluonteista tietoa, ja kun muilla keinoin on epäonnistuttu, niin lääkäri pakotetaan jakamaan tuota tietoa.

Uudessa aselaissa lääkärillä olisi velvollisuus ilmoittaa, kun terveytensä puolesta potilas ei olisi sovelias pitämään hallussa asetta. Ensinnäkin tässä rikotaan räikeästi potilas-lääkäriduhdetta. Toiseksi johtaako tuo ilmoitus sitten mihinkään? Tuskin muuhun kuin luottamuksen menetykseen ja turhan tiedon keräämiseen.

Ibrahim Shkupollin tapauksessa poliisillahan oli laajasti tietoa miehen vaarallisuudesta, mutta yhteiskunta eri tehnyt tuolla tiedolla mitään.
Published with Blogger-droid v1.6.3

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan käsittämätön laki!!! Lääkikseen täytyy pikaiseti sisällyttää kristallipallontulkintaa...
T:Terveyskeskuslääkäri

Anonyymi kirjoitti...

voin vain kuvitella, miten väkivaltainen bentsonhakija reagoi, jos saa selville, että tuollainen ilmoitus on tehty. Tulee ruusupuskan kanssa uudelle käynnille?