sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Siperialainen vasemman jalan kesäsandaalitehdas kutsuu lääkäreitä

En nyt tiedä, mikä taas on mennyt pieleen. Herää epäilys, onko Matti istunut raittiina nurmijärveläisellä SuomiSoffalla ja juonut kolme pulloa liikaa ZeroColaa?

Kainuun Sanomat uutisoi, että Matti Vanhanen on antanut ohjeen, että lääkäreiden velvoittavuutta terveyskeskustyöhön lisätään. Jösses! Minä kun muistelen, että näillä maaseutupaikkakunnilla vallitsee keskustahegemonia, jolla on ollut kaikki avaimet ratkoa lääkäripulaa. Mutta ei. Alkaa vanhojen konkareiden savustus ulos terveyskekuksesta. Pitää olla pienemmät erikoissairaanhoidon menot, vähemmän vuodeosastohoitoja, säästäkää, kirjoittakaa itse sairauskertomukset.

Sieltä Nurmijärveltä käsin terveyskeskusvessapaperiheittäjän ystävän on varmaan vaikea tajuta, että on olemassa sellaisiakin paikkakuntia, joiden katuvalot sammuvat kello 20 keskustapuolueen toivomuksesta ja ainoa yhteysväline kaupunkiin on koululaisvuoro. Paikkakunnan Siwa lopetti, koska keskustalaiset eivät käyneet siinä kaupassa. Kuka sinne haluaa perheensä viedä? Ja kun perheenäiti yrittää kaupungista sinne ajella, niin verohallinto on sitä mieltä, että äiti voi viedä lapset hoitoon bussilla ennen kello viittä ja jatkaa bussilla työpaikalle. Talouspäällikkö on sitä mieltä, ettei työajoissa voi joustaa.

Mitä sitten, jos eivät lääkärit lähde terveyskeskukseen töihin? Minäpä ehdotan, ettei näitä tarvitse tupailloissa miettiä. Ensimmäinen ja kevyin sanktio on siirto siperialaiseen vasemman jalan kesäsandaalitehtaaseen. Toinen, astetta vakavamapi sanktio on Mauri Pekkarisen vaalitaiteen myyntiedustaja työ, kolmas ja vakavin sanktio on juustottoman pitsan syönti, uuniperunoiden kuorinta keskustan puoluekokouksesssa sekä tien laitaan laitettavien vaalinauhojen punonta ja jako kolmen kuukauden ajan.

Ihan vakavasti Keskusta. Teillä on ongelma. Sulkekaa se halkoliiteriin tai heinälatoon kuntavaalien ajaksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä. Kannatetaan.