lauantaina, joulukuuta 23, 2006

Pieni Tonttublogi

Kävin jouluostoksilla kirjakaupassa viime viikolla. Myynnissä on edelleen näköjään eräs kirja, jota lainasin lapsuudesta usein kirjastosta ja lueskelin. Suuri Tonttukirja mietitytti. Kirja on tarkka kuvaus tontuista ja niiden touhuiluista piirroksinen ja muine kuvauksineen.

Miten kukaan näkisi tuollaista vaivaa; siis kirjoittaa ja piirtää yli 200 sivua tontuista, jos tonttuja ei olisi olemassa? Sehän olisi ihan turhaa työtä! Kirjan yksityiskohtaiset piirrokset, tonttujen luokittelu sekä elintapojen ja sosiaalisen elämän kuvaus yrittivät vakuuttaa minut tonttujen totuudesta. Toisaalta ei uutisissa, sanomalehdissä eikä televisiossa koskaan puhuttu mitään tontuista enkä muista vanhempienkaan puhuneen niistä 70-luvulla. Kun järjenlahjoja ei paljon ollut alle 10-vuotiaalla, niin oli vaikea päättää, oliko kirja totta vai pötyä.

Nykyään uskon tonttuihin, sillä se helpottaa elämää. Kehitin 90-luvulla kotitonttuteorian. Kotitontut ovat sellaisia pieniä ikäviä otuksia, jotka häiritsevät arkea ja kodin siisteyttä. Ne sotkevat lakanat sujauttamalla mustan sukan valkopyykin sekaan. Väsyneitä äitejä ne kiusaavat huutelemalla vauvojen itkuhälyttimiin. Ne jättävät vessanpytyt vetämättä, ja nostelevat margariinipaketit pöydälle väen ollessa poissa. Ilkimykset avaavat lukot ja jättävät ikkunat raolleen, laittavat isoimman lampun päälle palamaan, työntävät nenäliinoja pesukoneeseen sekä avaavat pakastimen oven perheen ollessa lomalla. Kuinka kukaan järkevä ihminen jättäisi pesukoneen hanan auki tai kahvinkeittimen päälle kotoa lähtiessään? Kotivakuutus ei edes korvaa kotitonttuvahinkoja! Kysykää vaikka vakuutusyhtiöstänne.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja puhumattakaan siitä, että ne piilottavat avaimet, kännykät ja silmälasit. Kotitontut pyörittelevät pölypalleroita ympäri huushollia ja kätkevät serpentiiniä ja joulukuusen neulasia pieniin koloihin, joista ne sitten ilmestyvät muutaman kuukauden päästä näkösälle. Kotitontut sotkevat pienlaitteiden muuntajat keskenään ja vievät osan sukista, siten että jäljelle jää vain parittomia sukkia.
Varsinainen riesa.

Armi Paini kirjoitti...

Saimalla ja minulla on samansukuiset kotitontut?

Silmälasien häviäminen on paha juttu. Hävitin ne eräässä taloudessa, aamulla ei löytynyt mistään ja hankalahan niitä on etsiä, jos ei näe. Joku paremmin näkevä on sitten komennetava ylös niitä etsimään.

Suurin taloudellinen vahinko, minkä kotitontut ovat meille aiheuttaneet on naarmu auton kylkeen (hinta 300 -400). Ne nimittäin kykenevät siirtämään erittäin raskaitakin esineitä. Peruutin autoni autotallin edessä olevaan tiilipylvääseen. Miten kukaan satoja kertoja samaan talliin ilman ongelmia peruuttanut ihminen voi törmätä tuollaiseen barrikadiin, jos joku ei ole sitä siirtänyt?

Anonyymi kirjoitti...

Kaikki kotitontut ovat samaa sukua. Näin olen ymmärtänyt. Niiden tuhoteot ovat hyvin samanlaisia joka puolella. Ne käyttävät vessapaperit loppuun ja jättävät tyhjän rullan telineeseen. Ulkona ne kylvävät voikukkia joka puolelle.
Meille ne houkutteli hiiriperheen vintille. Sain onneksi nitistettyä koko porukan roskiksen viereen sijoitetulla loukulla. Syöttinä käytin muuten suklaata. Sitä eivät voi hiiretkään vastustaa. Paitsi se yksi, joka kuoli puraistessan tiskikoneesta jonkin sähköpiuhan poikki. Piti kutsua tiskikoneen korjaaja sen hiiren hautajaisiin. Kotitontut ovat hiiriä viisaampia. Ne eivät jää loukkuun - eivät ikinä. Tosi ovelia.

Armi Paini kirjoitti...

Tänään auotallissa lymyävä tonttu ilmeisesti hyppäsi huomaamatta auton kyytiin. Kävin kaupassa ja palasin kotiin, niin ei kauppakassia missään. Ajoin takaisin kaupan pihaan ja avasin takaluukun. Tummansininen kassi oli ilmiselvästi siirretty tahallaan tuon ketkun toimesta niin perälle tavaratiöaan etten sitä pimeässä erottanut kotona autotallissa.

Anonyymi kirjoitti...

"Kotivakuutus ei edes korvaa kotitonttuvahinkoja! Kysykää vaikka vakuutusyhtiöstänne."

Siksi sinun kannattaisikin kääntyä lähimmän vakuutusyhtiön puoleen ja kysyä perheellesi kotivakuutuksen sijaan kotitonttuvakuutusta.

Onkohan muuten kotitonttujen lisäksi olemassa kilpailevaan heimoon kuuluvia tietokonetonttuja? Meillä lymyilee sellaisia. Ne poistelevat ja siirtelevät tärkeitä tiedostoja ja aiheuttavat tietokoneille paljon muutakin vahinkoa.


Mariki