sunnuntaina, huhtikuuta 04, 2010

OMG!!!!!!!- globaali maailma pelastuu

Värisyttää viekäkin. Kun haaveet ruokohelpillä toimivasta digiboksista ja ydinvoimalasta murskaantuivat, niin salaa mäkkärissä syövät militanttivihreät tyttöset ovat useissa kaypungeissa ehdottaneet, kouluissa pitäisi olla kasvisruokapäivä. OMG. On tää niin globaalii ja ainutlaatuista ajattelua. Finninaamaiset karvahaivenmopoteinit syömässä ituja ja juomassa yrttiteetä, ekaluokkalaiset sotkevat lautasellaan suurella halulla soijapapuja orakassienikastikkeella? Onko söpömpää? Vähänkö maailma parantuu? Vihreiden käsitys asioista on niin suloisen lapsenomainen: Jos he kokkaavat kasvispihvejä ja syövät pääasiassa ituja, niin niistä samoista iduista nauttivat muutkin.

Miksei samalla kielletä moottoriajoneuvokuljetukset kouluihin globaalin maailman pelastamiseksi? City-Vihreiden aloitteesta Pyry-Pekan 70 kilometrin koulumatka hoituu ensi syksystä lähtien Helsingistä kuljetetuilla ja EU-rahaa saanessa Juuan citykaniosaamiskoulutuskeskuksessa koulutetuilla pitkäkorvilla.

Mutta mitä tapahtuu, kun muutkin puolueet alkavat vaatia omaa viikottaista leikkikenttäpäivää kouluun? Mietitäänpä.

SDP: Puolueella on oma JesViKän-päivä®, jossa JesViKän®-koulutetut entiset katkeroituneet paperimiehet hokevat koululaisille kerran viikossa, että tää on porvarihallituksen vika, kun eväspaperikorvaukset loppuivat. Koululaisia peloitellaan PorvariMörkö-nukella nukketeatteriesityksissä.

Keskusta: Keskustan leikkikenttäpäivässä jokaisella koululla on ikioma paikalliselta keskustalaiselta traktorimyyjältä ostettu Valmet, jolla koululaiset valmennetaan ajamaan traktoria ja pöyhimän kasvimaata. Koululaiset käyvät keväisin ja syksyisin veronmaksajien rahoilla kyntämässä, äestämässä ja istuttamassa keskustalaisten pellot. Talvisin kerran viikossa käydään läpi suomalaista ruokatuotantoketjua ja opetellaan laskemaan, paljonko tuottajallle jää käteen yhdestä perunakilosta. Lisäksi tunneilla vakuutellaan, että suomalainen oranssiksi värjätyt pikkuhoususunsuojan päälle heitetyt sidekudosriekaleet ovat laatulihaa kotimaiselta maatilalta.

Kokoomus: Kokoomussetää ei ole juuri näkynyt leikkikenttäpäivänä. Se on unohtanut tai jotain. Jos kireä setä on tullut paikalle,niin se on puhunut puhelimeen jostain vaalirahoituksesta tai tekstiviestitellyt naamallaan outo virne, ja kehoittanut välitunnille. Joskus se on muistanut ilmoittaa olevansa poissa.

Perussuomalaiset: Persumies työskentelee koulunjäyntiavustajana ja varavaltuutettuna. Se päästetään ääneen vasta kevätlukaudella rehtorin luvalla, jos kirjat on kaluttu loppuun. Silloin se saa leikkiä lasten kanssa Kuka pelkää mustaa Miestä tai pelata Kummallista Perhettä. Sadesäällä Persumies yrittää pitää lapset luokassa, mutta kun se yrittää kirjoittaa taululle, niin lapset alkavat nauraa ja etsiä kirjoitusvirheitä Persumiehen kirjoituksesta, mikä harmittaa Persumiestä niin paljon, että se päättää laatia yhden hengen valtuustoryhmänsä kanssa yleisönosastokirjoituksen, jossa vaaditaan lisää lautakuntapaikkoja Persuille.

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hahhahaaa....

Naurattais vielä enemmän ellei liippais niin läheltä totuutta.

Mutta hyvää tekstiä joka tapauksessa :D

sara kirjoitti...

Musta mies -leikissä mustuus ei ole koskaan muuten viitannut ihonväriin vaan syntiin: kyse on paholaisesta.

Repikääs sitä rasismia siitä sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Ristilliset: leikkikentän täti kertoilee 2000-vuotta vanhoja satuja. Sitten leikitään leikkejä mm. kuka pelkää homoa ja sitten leikkikentän setä voi voikin viettää läheisiä ja helliä hetkiä lasten kanssa. Lopuksi leikkikentän setä toteaa, että lapsia pitää synnyttää vaikka oman henkensä uhalla, kunhan vain lisäännytään ja ylitäytetään maa. Sehän on epäitsekkäämpää kuin lasten tekemättä jättäminen.

Anonyymi kirjoitti...

Mut noihan on hyviä ideoita, politiikka tutuksi lapsille!